Till minne av våran Maja
 
 

IP/GIC S*Skogsälvans Nattviol


Maja 7 veckorMaja i kattgården juli 2006Maja utställning okt 2003
2003-05-23 - 2007-05-02
 
  Vår lilla svarta kråka, S*Skogsälvans Nattviol lämnade oss med en fruktansvärd saknad den 2 maj 2007. Hon blev inte ens 4 år gammal.
Efter Birkas egen utställning den 7-8 april blev Maja snabbt väldigt sjuk och slutade äta och dricka. Vi konstaterade att hon led av leverförfettning och hon levde sina sista dagar in till sin död på Bagarmossens djursjukhus. Dagen före sista april kunde vi ändå se en liten glimt av hopp, men detta släcktes snabbt på morgonen den 2 maj, då Maja mådde väldigt dåligt och min veterinär och jag kunde enas om att vår lilla tös inte ska behöva plågas mer. Det fanns inte mer att göra för henne.

Vid fyratiden den 2 maj skulle jag då följa min lilla gumma till sin sista vila i sin katthimmel. Hon kom insvept i en filt som var röd och grönrutig och hon låg på ett litet bord med en lampa bredvid sig, Hon jämrade sig och var troligtvis skräckslagen av alla slangar och sprutor som hon haft i flera veckor. Hon var för svag för att stå upp så hon låg på min arm och efter en stund lugnade hon ner sig och hennes ögon såg inte så skräckslagna ut. Jag berättade för Maja vad som skulle ske och jag vill åtminstone tro att hon förstod vad jag sa till henne. Jag strök över hennes huvud som jag vet att hon tycker så mycket om och hon slöt sina ögon och det såg ut som om hon var beredd att lämna sitt kort liv.

Veterinären fäste den sista kanylen och därefter var min lilla pärla död för alltid i mina armar. Jag täckte över hennes ögon och höll hennes döda kropp i mina armar och med alla tårar fick jag i lugn och ro säga farväl till Husses lilla Viol.

Vi hade hoppats att hon skulle få bli mamma tillsammans med vår egen S*Juvelens Rubin men det blev aldrig så. Hon var en riktig hussekatt och jag kommer att komma ihåg henne, först med enorm saknad, varför dö så ung när hon hade så många år kvar, sedan med lite perspektiv att komma ihåg henne som något av det bästa och finaste jag någonsin haft förmånen att vara tillsammans med.


Farväl min älskade lilla Viol, du var min Drottning och du gjorde din Husse till Kung.
 
  Kjell Andersson, husse  
  Maja kollage

Tillbaka till Våra katter