Om S*Juvelens

 
 
Vi som har S*Juvelens uppfödning heter Lena och Kjell Andersson.
Utsikt från vår balkong
Vi har båda vuxit upp på landet med äkta bondkatter i familjen och skaffade vår första gemensamma skogkatt 1998 när Lena tyckte att det vore kul med en katt igen. En skogis skulle det vara för ”de ser ut som en katt ska göra”. Det var då som Kjell yttrade: ”Skaffa katt du, jag bryr mej inte…” Alla som har träffat Kjell vet att det gör han visst. :-)

Vi bor sedan några år i en lägenhet i Södertälje med inglasad balkong och utsikt över kanalen. Sommartid är vi mycket i vår stuga där katterna har tillgång till en nätad kattgård och vi har sol på altanen hela dagen.
 Vårat landsställe
Vår första skogis blev IDP*Gefjon Menja, Kajsa, en svartsköldpaddstabby och vit tjej som genast gav oss mersmak. Året efter flyttade S*Morkys Chattanoga, Mimmi, en rödtabby och vit tjej, hem till oss. Men skogisar är beroendeframkallande… Nu började vi fundera på att para Kajsa. Vi hittade en snygg kille, S*Solkullas Frode, och kontaktade hans matte. Tack Bitten för all hjälp och alla svar på våra många frågor.
 
I samband med alla funderingar på kattungar så skaffade vi oss vårt stamnamn: S*Juvelens. Det var inte vårt förstahandsval men bättre namn kunde vi inte få. Alla våra katter är juveler!

Hösten 2000 fick vi vår första kull och självklart blev det en juvelkull: Diamant, Opal, Safir, Smaragd och Rubin. Safir och Rubin blev kvar hemma och har båda gått i avel. I dag har vi hunKattgårdennit med åtta kullar.

Lena är aktiv i BIRKA Kattklubb, sitter i styrelsen och är ansvarig för sekretariatet. Kjell var ordförande i klubben under några år, fram till hösten 2007 när han drabbades av en stroke. Stroken tog illa och Kjell har idag vissa rörelsehinder samt att han inte kan läsa, skriva eller tala.

Det är först nu, vår – sommar 2009 som vi vågar planera för ytterligare en kull. Vi hoppas att Safir kommer att löpa en gång till för planen är att vi ska behålla en hona ur den blivande kullen.

Vårt mål med vår uppfödning är att föda upp friska, rastypiska katter med bra temprament.